Žarko Ilić

S Božanskom ljubavlju ja sam spokojan i radostan u svim svojim mislima i delima, kako sa sobom tako i sa svime što je oko mene.

Žarko Ilić
Usui/Tibetan/Karuna Reiki Master Teacher

Ko sam ja?

Malo ljudi se to zapita, a još manje se stvarno potrudi svoj život pretvori u odgovor na to pitanje.

Ko smo uopšte svi mi?

Mi smo priče koje smo režirali, odglumili i snimili – svi smo mi priče o nama samima jer to ostaje iza nas.

Priča o Žarku Iliću je priča o traganju. Počinje u vrtlozima mladosti, ega, potreba, samovažnosti, a onda, prvi korak. Žarko je upisao farmaceutski fakultet, želeo je da pomaže ljudima i da ih leči. Ali: Lek samo suzbija posledice. Žarko nastavlja sa studijama medicine, traži dublje: šta je to što nas čini nesrećnim. Upoznati um znači upoznati sebe. Žarko nadograđujući svoje znanje, preko psihijatrije i radiologije, dolazi do doktorskih studija gde istražuje vezu između uma i tela. Telo je samo podloga na kojoj um slika svojim bojama.

No, da li je to sve što mi jesmo? Šta je zapravo stvarnost?

Neki odgovori su vredni traganja, a vredne stvari nisu uvek nadomak ruke.  Putovao je Žarko od Evrope do Azije, od Centralne do Južne Amerike. Upoznavao je lekare, šamane, iscelitelje i ozbiljne duhovne praktičare i učio, upijao njihova drevna znanja. Čudan je Žarko: zapadnjacima pomalo mističan, istočnjacima pomalo naučan.

To je njegov put. Žarko je upoznao Reiki, dobio zvanje majstora, a zatim i učitelja u Usui, Tibetan a zatim i Karuna Reiki tradiciju. U svom radu on spaja zapad i istok, moderna znanja nauke i iskustva drevnih učitelja. Prijatelj svojim klijentima, podrška svojim učenicima, bloger, predavač i pisac, Žarko je pronašao svoj put: da pomaže ljudima da spoznaju sebe i krenu svojim putem ka ličnoj sreći. Tekstovi bloga su izraz Žarkove želje da služi svima i da podeli ono što zna.

Ja sam samo duša koja traga za ispunjenjem sna zbog koga je poznana. Učim svoje lekcije, borim se sa svojim slabostima, gradim vrline kao svoj put do mira i radosti. Trudim se da moje misli, reči i dela budu jedno. – Žarko Ilić