Kako se pripremiti za Reiki inicijaciju

Koliko energije uložite toliko ćete i dobiti. Kako se pripremite, tako će vam i biti. Reiki inicijacija nije odlazak na ručak, niti odlazak u kupovinu. Inicijacija je trenutak u kome stupamo u kontakt sa hiljadama godina veštine i sa bezbroj duša učitelja koji bde nad nama! Na inicijaciju se ne ide usput, između dve kafe sa prijateljima ili na brzinu, pre neke druge obaveze. Ne radite to da biste se hvalili i tako u društvu obezbedili bolje mesto jer ste „posebni“. Na Reiki inicijaciju idete svečano, u miru i s poštovanjem, u tišini svog uma. Idete zbog sebe, ne zbog drugih.

Kako da se pripremite? Kao za svaki poseban i duhovan trenutak u svom životu:

  • Nemojte jesti meso barem 24 sata pre inicijacije jer meso ima tešku energiju koja vuče na dole vezujući vas za niže aspekte ovozemaljskog materijalnog nivoa,
  • Nemojte uzimati alkohol ili drogu jer one razaraju energiju,
  • Nemojte upražnjavati seks jer čak i on, ako se vodi na uobičajeni način oduzima energiju,
  • Oslobodite se loših misli, a posebno ljutnje, mržnje, zavisti i poroka.
  • Meditirajte o višim ciljevima, kontemplirajte o svojoj težnji ka višim spiritualnim nivoima.

Pre Reiki inicijacije dan provedite u miru, što dalje od gužve, interneta, loših vesti, loših misli i negativnih emocija. Okupajte se, obucite na sebe nešto čisto i belo i dođite da krenemo zajedno putem ka miru, spokoju, radosti kako bi vaša duša naučila i proživela sve ono što joj je dato na ovom putu i tako zaslužila sva blagostanja koja su joj namenjena od Izvora.